Sprekers

Elk jaar nodigen we weer vooraanstaande sprekers uit om jullie te voorzien van inspirerende verhalen en interessante ervaringen.

Laat je inspireren door dé keynotespeakers!

Mikkel Hofstee

CEO Lifeguard, auteur Oermens 2.0

Mikkel Hofstee studeerde bestuurskunde in Leiden. Na zijn studie werkte hij 7 jaar als bankier in het buitenland programma van ABN AMRO, waaronder in Johannesburg en Londen. In 2002 startte hij Lifeguard, een adviesbureau dat vitaliteitsprogramma’s bij bedrijven aanbiedt. Met deze organisatie heeft hij talloze managers, leidinggevenden, teams en medewerkers succesvol begeleid. Hij is een van de initiatiefnemers van de Amsterdam City Swim, dat inmiddels meer dan 10 miljoen euro heeft opgehaald voor de strijd tegen de ziekte ALS. Mikkel Hofstee wil graag impact maken, zodat we op een plezierige manier met elkaar omgaan in Nederland en geen tijd en energie verspillen aan vervelende regels of angstig gedrag.

Chris Baelemans

Chris Baelemans is sinds 2016 CEO van Welten en Dukers & Baelemans. Beide ondernemingen zijn toonaangevende partners op het gebied van (flexibele) capaciteit, opleidingen en financieel klantcontact voor financieel professionals en financiële instellingen. Welten faciliteert en operationaliseert verandering voor financiële dienstverleners. Dukers & Baelemans helpt financieel professionals in een veranderende omgeving hun carrière vorm te geven.

Chris studeerde internationale betrekkingen aan de rechtenfaculteit van de Rijksuniversiteit Leiden. Na zijn afstuderen was hij enige jaren werkzaam als parlementair medewerker in de Tweede Kamer en het Europees Parlement, waarna hij de overstap maakte naar de verzekeringssector. In 1993 richtte hij Dukers & Baelemans op. Dit opleidingsbedrijf is inmiddels uitgegroeid tot marktleider op het gebied van wettelijke verplichte en maatwerk opleidingen voor financieel professionals. Sinds 2015 maakt Dukers & Baelemans onderdeel uit van Welten, dat al ruim 25 jaar is gespecialiseerd in het ontzorgen van financiële dienstverleners door middel van interim capaciteitsoplossingen.

Chris zal zijn visie geven op de veranderende rol van financieel professionals. Zijn bijdrage gaat over zin en vertrouwen.  

Charlotte Werger

Charlotte Werger werkt op snijvlak van Artificial Intelligence en Finance. Na het afronden van haar PhD in Florence werkte zijn als HedgeFund manager bij BlackRock en Man AHL in London, waarbij zij in een vroeg stadium van de technologische ontwikkelingen, Artificial Intelligence en Machine Learning toepaste op het voorspellen van financiële markten. Geïnteresseerd in de bredere applicaties van Artificial Intelligence, is Charlotte daarna werkzaam geweest bij ASI Data Science, een AI startup in London die haar klanten helpt met het bouwen van AI toepassingen (o.a. op het gebied van anti-terrorisme) en strategische data transformatie. Momenteel is Charlotte teruggekeerd naar Nederland en werkt ze bij Van Lanschot Kempen (VLK) als Lead Data Scientist. Daar ligt de uitdaging om een traditionele vermogensbeheerder te transformeren naar een cutting edge data gedreven bedrijf, een uitdaging die ze graag aan gaat. Naast haar werk is Charlotte een internationele speler op het gebied Data Science en AI en is ze erg actief op het gebied van educatie en advies. Zij geeft instructie o.a. bij Datacamp, begeleid Data Science studenten via Springboard en is adviseur van Ryelore AI.

Laat je inspireren door dé gevers van de workshops!

Bas Kodden

Schrijver, spreker, en onderzoeker op het gebied van leiderschap, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling

Voordat Bas in 2010 onderdeel werd van het Center for Leadership & Management Development aan Nyenrode Business Universiteit, is Bas bijna zijn gehele loopbaan als ondernemer werkzaam geweest. In 1998 startte hij zijn eerste onderneming letterlijk vanuit de woonkamer, een bedrijf dat uitgroeide tot een organisatie met diverse vestigingen en vele tientallen werknemers. Na 12,5 jaar zijn organisaties te hebben geleid droeg hij in 2010 de onderneming over om wetenschappelijk onderzoek te kunnen verrichten, om boeken te kunnen  schrijven en om jonge, ambitieuze studenten te kunnen trainen en te kunnen coachen naar toekomstig leiders. De nieuwe HELD'en in zijn ogen:  Hoog Energieke Leidingnemende Doeners, die vol vitaliteit en toewijding zelf invulling geven aan hun eigen toekomst. Sinds het verschijnen van zijn internationaal gepubliceerde #1 Bestseller ‘Word een HELD’, wordt Bas door veel bedrijven gevraagd om een bijdrage te leveren aan bevlogenheid in teams en organisaties. Om: van talenten HELD’en te maken!  Zijn nieuwste boek De Kunst van Duurzaam Presteren is sinds 20 april verkrijgbaar en ontvangt enkel lovende recensies. Het boek staat steevast op  nr. #1 in de rubriek Personeelsmanagement. 

Op dit moment is Bas ook Programmadirecteur van de Executive MBA bij Nyenrode Business Universiteit en zal hij de workshop van Nyenrode verzorgen.

 

 

Rob Schotsman

Dhr. prof. dr. Rob Schotsman is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Een man met een missie die werelden wil verbinden. Hij vindt dat de wereld van politiek en de samenleving steeds meer verschilt van de wereld van banken en verzekeraars. Ook ziet hij in de bankenwereld dat enerzijds de commercie en anderzijds compliance, risk en legal steeds verder uiteen lopen. Deze ontwikkelingen vindt hij zeer verontrustend.

Hij wil daarom het bankierschap nieuwe glans geven en heeft daartoe, op verzoek van zijn werkgever NIBE-SVV, de UvA Academie voor Bank en Verzekeringen opgericht. Hiermee legt hij, met opleidingen die hij onder meer heeft gegeven aan bestuurders van ABN AMRO, de verbinding met het bankwezen.